Menu
EUR
Inrichten van een lange smalle woonkamer

Inrichten van een lange smalle woonkamer

Door: De Woon Winkel Reacties: 0

Hoe kun je het best een lange smalle woonkamer inrichten?

Een lange smalle woonkamer is nog niet zo eenvoudig. Vaak proberen mensen losse spullen tegen de lange wanden plaatsen om de wanden wat vulling te geven. Maar juist veel losse spullen ogen rommelig en onsamenhangend.

 

De basis: de muren

Het is belangrijk om te beginnen bij de basis. Dat zijn de muren in dit geval. Je kunt de ruimte een andere vorm geven door de muren te voorzien van de juiste kleuren en/ of kleurvakken. Door kleurvakken te gebruiken kun je de ruimte opdelen in onderdelen of woonfuncties.

Het kan heel mooi zijn om een soort van lambrisering te schilderen op de wand, maar let op want dit kan ook de ruimte juist nog langer maken als het contrast te hoog is. Probeer het contrast niet te groot te maken. Wanneer je er daarna mooie meubels voor plaatst, dan creëer je juist een mooi ruimtelijk effect zonder de ruimte langer te laten lijken.

 

Muren helemaal naar wens? Dan begint het indelen. 

Je kunt de ruimte pas echt goed bekijken en inschatten als je de ruimte eerst helemaal leeg haalt. Beslis daarna waar de zithoek moet komen en de eethoek. Doordat de ruimte nog leeg is kom je dan soms op hele andere ideeën dan daarvoor. Als je bedacht hebt wat de ideale indeling voor jouw huis is, dan kun je weer verder opbouwen. Let bij het indelen op lichtinval, aanwezigheid van stopcontacten en verlichting.

 

Is de indeling naar je zin? Dan kan de inrichting beginnen

Wil je de woonkamer helemaal open houden als een grote ruimte of heb je juist behoefte aan sfeervolle hoekjes?

Je kunt natuurlijk een grote kast dwars in de ruimte neerzetten om hoekjes te creeeren, maar het is soms veel ruimtelijker om twee kasten tegenover elkaar te plaatsen midden in de ruimte. Hierdoor is het duidelijk dat iedere ruimte zijn eigen functie heeft en voelt het echt als overgang, terwijl de ruimte toch bijna ongewijzigd is. Je kunt de overgang ook extra benadrukken met kleurvlakken, een overgang van de vloer of juist met grote planten.

 

Inrichting naar wens? Hoe doorbreek je dan die lange muren?

Er zijn vele vormen van muurdecoratie. Van mooie wandplanken tot complete wandrekken, van schilderijen tot spiegels etc etc. Soms zie je muren die behoorlijk vol hangen met van alles, maar dat maakt de ruimte juist langer en smaller. Bovendien is het erg onrustig. Wij adviseren juist enkele grote muurdecoraties zoals een grote collectie van wandplanken of een mooi groot wandkleed. Ga liever voor enkele grote muurdecoraties met voldoende tussenruimte, dat geeft meer rust en ruimte.

 

Hoe richt je de korte muren in?

Het zal je niet verrassen maar vaak gaat alle aandacht uit naar de lange wanden en wordt er eigen te weinig aandacht besteed aan de korte wanden. Bij de korte wand kun je het beste niet werken met 1 groot item die de wand grotendeel vult. Hierdoor laat je de kamer juist smaller lijken. We adviseren daarom ook om de bankstel niet met de lange kant tegen de korte wand te plaatsen, tenzij dat natuurlijk niet gaat doordat de ruimte niet anders in te delen is.

Wat je juist wel kunt doen is juist twee of 3 gegroepeerde stukjes maken op de korte wand. Bijvoorbeeld een fauteuil met tafeltje aan de ene kant en een groepje planten op plantenverhogers aan de andere kant. Of, als je de ruimte hebt een mooi laag kastje met een mooi pronkstuk om de wand te breken.

Een lange woonkamer inrichten vraagt om wat meer creativiteit dan bij andere ruimtes. Probeer te spelen met kleuren en meubels om het juiste effect te bereiken. Zie het als een leuke uitdaging, als je het op de goede manier doet, is een lange smalle woonkamer juist een fantastische ruimte waar je alle kanten mee op kunt.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Recente artikelen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze actuele aanbiedingen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »